“Hırvat aşçılar için Türk tarifleri” kitabı Hırvatistan’da tanıtıldı
Franka Miriam Brückler’in kaleme aldığı “Hırvat aşçılar için Türkçe tarifler” kitabı Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de tanıtıldı.
Hırvat Türk Dostluk Derneği (HTUP) tarafından “Hırvat aşçılara Türk tarifleri” kitabı Zagreb’deki Yunus Emre Enstitüsü’nde (YEE) tanıtıldı.
Sunuma katılan Türkiye’nin Zagreb Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran, “Güzel Türkiye’mizin ve Anadolu’muzun nadide ve lezzetli yemeklerini Hırvatistan’daki değerli dostumuzun kaleminden okumaktan gurur duyuyoruz. Ortak sözlerimiz var, ülkelerimizin mutfaklarıyla da gurur duyuyoruz. Ortak unsurlarınız olduğunu biliyorum.” terimini kullandı.
Türk kültüründe sofrada birlikte yemek yemenin değerli olduğunun altını çizen Kıran, Türk Mutfağı Haftası’nın her yıl 21-27 Mayıs tarihlerinde kutlandığını kaydetti.
Zagreb YEE Koordinatörü Fuat Korkmaz da Türkiye’de ve Hırvatistan’da sarma, krema, dolma gibi isimlerle aynı adı taşıyan yiyecekler olduğunu belirtti.
HTUP Başkanı Goran Beus Richembergh, söz konusu kitabın Hırvatistan’daki ilk Türkçe yemek tanımları kitabı olduğuna dikkat çekerek, Brückler’in yazdığı kitapla Türk yemeklerini Hırvatistan’a yaklaştırdığını söyledi.
Brückler, Türkiye’ye yaptığı ziyaretlerde gördüğü Türk gastronomisinin bölgeden bölgeye farklılık göstermesine şaşırdığını vurguladı.
Programın sonunda katılımcılar, Brückler’in kitabında da yer alan börek, kızamık ve baklavadan tatma fırsatı buldu.
kastamonu escort bayan
kayseri escort bayan
kırıkkale escort bayan
kırklareli escort bayan
kırşehir escort bayan
konya escort bayan
konyaaltı escort bayan
kuşadası escort bayan
lefkoşa escort bayan
malatya escort bayan
manavgat escort bayan
marmaris escort bayan
mersin escort bayan
muğla escort bayan
niğde escort bayan
ordu escort bayan
osmaniye escort bayan
rize escort bayan
sakarya escort bayan